Wanneer gebruik ik een babydrager?

 Als je wilt tegemoet komen aan de behoeftes van de baby én jezelf
 Als de baby niet meer in de wandelwagen wil
 Als de baby ontroostbaar is
 Als je de stad in gaat of op een andere plek bent waar wandelwagens erg onhandig zijn
 Als je gewoon even je handen vrij wilt hebben
 Als je een lamme arm krijgt van het ‘wiegen’
 Als je de baby heerlijk knus bij je wilt hebben

Babydrager in gebruik, welke moet ik kiezen? 

Er zijn verschillende babydragers en merken op de markt, waardoor het soms lastig is een keuze te maken. Welke draagdoek of draagzak past bij jou? Draagdoek.nl heeft een breed assortiment draagdoeken, Ringslings, Mei Tai’s en draagzakken en zelfs producten voor in het water. In de adviestabel ziet u precies welke producteigenschappen bij welke babydrager horen. Bekijk ook eens de uitgebreide instructies en video’s van ByKay. Hieronder volgt een overzicht van alle babydragers, met bijbehorende informatie. Let wel: alle babydragers binnen ons assortiment zijn veilig en er is er niet één per se beter dan een andere. Het is geheel afhankelijk van het gebruik en jouw persoonlijke voorkeur. 

Draagdoeken

Wij hebben zowel geweven als rekbare draagdoeken in ons assortiment. Alle draagdoeken kunnen vanaf de geboorte gebruikt worden. Zo heb je jouw baby lekker dicht bij je, maar ook je handen vrij. Maar soms is het lastig een keuze te maken tussen een rekbare- of een geweven draagdoek. Rekbare draagdoeken zijn lekker zacht en sluiten helemaal aan. Als het ware wordt je kindje omarmd door de zachte doch ondersteunende stof. Men zegt ook wel dat deze doeken het comfort en geborgen gevoel van de baarmoeder voor de baby het beste nabootsen. De geweven draagdoeken zijn stevig en worden veel gebruikt voor rugdragen. In de praktijk gebruikt men de geweven doek, door de niet meegevende stof, langer dan een rekbare draagdoek. Maar uiteraard kun je in beide soorten draagdoeken jouw kindje geborgen en veilig bij je dragen.

Extra tip: gebruik de draagdoek multifunctioneel als dekentje, speelkleed of onderlegger, zo heb je de draagdoek altijd binnen handbereik als je hem nodig hebt. 

Dit zijn alle soorten draagdoeken binnen ons assortiment: 

-          Stretchy Wrap Classic; een rekbare draagdoek voor een gewicht tot ongeveer 10 kg. 

-          Stretchy Wrap Deluxe; een rekbare draagdoek voor een gewicht tot ongeveer 18 kg. 

-          Geweven Draagdoeken (Woven Wrap); een geweven draagdoek voor een gewicht tot ongeveer 18/23 kg. 

-          AQUAcarrier; een rekbare draagdoek speciaal voor in het water, aan het strand of onder de douche. Geschikt tot een gewicht van ongeveer 10 kg. 

Mei Tai (MT)

De Mei Tai is een drager met een voorgevormd rugpand, oftewel lijfje, met aan de onderkant twee brede heupbanden en aan de bovenkant twee brede schouderbanden. Het is een beetje het gevoel van een draagdoek, die je lekker en comfortabel strak kunt trekken of kunt spreiden om het gewicht te verdelen. Toch vinden veel mannen deze drager fijner dan een draagdoek, omdat hij al een lijfje heeft. Je knoopt gemakkelijk de heupbanden om, en vervolgens knoop je de schouderbanden als je kindje in de Mei Tai zit. Ook de Mei Tai is een geweven babydrager die niets meegeeft, en dus in praktijk langer wordt gebruikt, tijdens lange wandelingen bijvoorbeeld. Omdat de banden comfortabel zijn, is een Mei Tai ook heerlijk voor thuis gebruik. 

-          Mei Tai Classic

-          Mei Tai Deluxe

Ringsling (RS)

Een Ringsling is een babydrager die je op 1 schouder draagt, op de buik, heup en voor gevorderden zelfs op de rug. Als je hem eenmaal aangepast hebt op jouw postuur, heb je de Ringsling snel en gemakkelijk aan. Je hoeft het dan namelijk alleen nog maar een beetje de stof strakker aan te trekken. Deze babydrager wordt vaak gebruikt voor de snelle boodschap, of een kort tripje buiten de deur. Of wanneer je kindje heel vaak gedragen wil worden, maar een korte concentratieboog heeft en ook eigenlijk vrij snel weer wil zitten, kruipen of lopen. En dat herhaalt zich dan wel eens een paar keer achter elkaar. De Ringsling wordt ook wel de must-have voor elke ouder genoemd.

-         Ringsling Classic; voor een gewicht tot ongeveer 18 kg. 

-         AQUAsling; speciaal voor in het water. Geschikt tot een gewicht van ongeveer 10 kg. 

Click Carrier Classic & 4 Way Click Carrier

De Click Carrier Classic en de 4 Way Click Carrier zijn draagzakken met klikgespen, die vooral buiten worden gebruikt. De geweven stof is stevig en geeft niet mee, maar het rugpand is wel zacht en ondersteunt je kleintje in een ergonomische houding. De Click Carriers worden vooral veel buiten gebruikt, tijdens lange wandelingen bijvoorbeeld. Een Click Carrier is eigenlijk het eerste waar een man naar kijkt, omdat deze gemakkelijk om te doen is. Klikken en gaan! En dan hoeven ze niet in de weer met die lange doek. 

-          Click Carrier Classic; handig en snel, in verschillende maten. 

-          4 Way Click Carrier; een Click Carrier draagzak met iets meer luxe. Een extra dikke heupband, gratis voetensteuntjes en een extra brede schouderband. 

Op onze blog en nieuws pagina ontdek je meer SSC Classic en Deluxe verschillen

Babydragers vergelijken

In de tabel staan alle babydragers op een rij, met bijbehorende maten, gewichtlimiet, materiaal en nog meer. Een handig overzicht voor als je de babydragers met elkaar wilt vergelijken. 

producten-bykay

Vraag het ons!

Blijf niet met je vragen/problemen zitten! Je kunt altijd contact met ons opnemen door een mailtje naar info@draagdoek.nl te sturen. Vaak zijn ze met een simpel antwoord op te lossen. Wij willen dat jullie net zoveel plezier aan de draagdoek of draagzak zullen beleven als dat wij dat doen!!