Hoe zorg je voor een goede neksteun bij het dragen?

8398 keer bekeken Delen

Pasgeboren baby’s hebben een hoofdje dat erg groot en zwaar is in vergelijking met de rest van het lichaampje.  Het hoofd van een baby is goed voor ongeveer een kwart van het lichaamsgewicht, wat meer dan twee keer zoveel is als dat van een volwassene. Daarnaast zijn de nekspieren van een pasgeborene nog niet voldoende ontwikkeld om dat zware hoofd van het kindje omhoog te kunnen houden. Het is dus gemakkelijk te begrijpen waarom de nek van een baby de eerste paar maanden ondersteuning nodig heeft. De meeste baby’s zijn pas sterk genoeg om hun hoofd langere tijd rechtop te houden als ze vijf maanden oud zijn of zelfstandig kunnen zitten. 

021078-baby-carrier-mini-anthracite-leopard-3d-mesh-lookbook-babybjorn-06-small

Voordat een baby zijn hoofd zonder hulp omhoog kan houden, is het essentieel dat de draagzak de juiste ondersteuning biedt om het hoofd rechtop te houden. Daarom is de hoofdsteun een belangrijk onderdeel van een ergonomische draagzak. 

Wanneer een baby pasgeboren baby in een draagzak wordt gedragen, moet hij met het hoofd tegen de borst van de ouders kunnen lenen en daarbij een goede neksteun krijgen, zodat het hoofdje. Niet naar achter kan vallen.

Ook later, als je baby al zelfstandig het hoofdje recht kan houden, moet de neksteun hoog genoeg zijn. Heel wat baby’s vallen in slaap als ze door de ouders gedragen worden. Om te voorkomen dat het hoofdje van de slapende baby fel achterover kantelt, is een hogere neksteun ook dan nog nodig.

 

Alle Babybjörn draagzakken hebben een verstelbare hoofdsteun die je kunt aanpassen aan je baby terwijl deze groeit. Sommige ouders en baby’s geven er de voorkeur aan om de hoofdsteun volledig uit te schuiven, zodat deze het hele hoofd van de baby bedekt. Anderen zijn blijer met de neergeklapte hoofdsteun, die nog steeds een goede neksteun biedt. 

Gebruik je liever een draagdoek, dan kan een nekrolletje de oplossing zijn. Op het internet vind je heel wat handleidingen hoe je een nekrolletje in je draagdoek gebruikt. 


Benieuwd welke babydrager voor jou geschikt is?

Gebruik onze keuzehulptool
8398 keer bekeken Delen
Advertentie:
Advertentie: